Solar Tarımsal Sulama Sistemleri Kurulumlarınız İçin Teklif Alın!

Tarım arazilerinde ve elektriğin ulaşılamadığı noktalarda sulama sistemlerinin kullanılabilmesi için güneş enerjisinden faydalanılmaktadır. Tarım arazilerinin verimli kullanılması ve maliyetlerin azaltılması için kurulan güneş enerjisi santralleri, sulama sistemlerinin kullanılmasını sağlamaktadır.

Ülkemizin sıcak iklime sahip olmasından dolayı yaz ve bahar aylarında bitkilerin su ihtiyacı oldukça fazladır. Bununla birlikte kış aylarında seralarda kullanılan yapılan damlama, yağmurlama sulama sistemlerinde ve topraksız tarımda suya ihtiyaç vardır. Yer altı sularının kullanılabilmesi için elektrikli dalgıç pompalar kullanılır. Elektrik maliyetlerinin azaltmak ve enerji ihtiyacını güneşten karşılamak için GES sistemleri kurulmaktadır.

Solar Tarımsal Sulama Sistemi

Solar tarımsal sulama sistemleri, yer altı sularının tarımsal sulama için kullanılmasını sağlamaktadır. Solar enerjiden alınan enerji, sulama pompalarının tarım arazilerinde şebeke elektriği olmadan çalışmasını sağlar. Elektriğin bulunmadığı ya da yetersiz olduğu alanlarda tarla sulaması için güneş panellerinden elektrik enerjisi üretilebilir. Suya ihtiyaç duyan sebze, meyve ve geriye kalan tüm bitkilerin sulamasında solar enerjili sulama sistemleri kullanılabilir.

Elektrik şebekesinin bulamadığı alanlarda sulama yapabilmeyi sağlar. Şebeke bağlantısı ve yakıta gerek yoktur ve tüm elektrik ihtiyacı kurulan GES sistemi ile karşılanabilir.

Arazi yapısına, kullanılacak alana göre yağmurlama sulama, yüzey sulaması ve damlama sulama sistemi kurulabilir. Sondaj kuyusundan ya da su kaynağının bulunduğu noktadan alınan su, su deposuna ya da direkt olarak arazinin sulamasında kullanılır.

Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Ne İşe Yarar?

Güneş enerjili tarımsal sulama sistemi, çevre dostudur ve sulama endüstrisinde kullanılır. Günümüzde tarımda ve hayvan çiftliklerinde solar tarımsal sulama sistemleri kullanılmaktadır. Güneş enerjili tarımsal sulama sistemi ne işe yarar;

Güneş Enerjisi İle Tarımsal Sulama Sistemi Kurulumu

Güneş enerjisi ile tarımsal sulama sistemi, tarımsal sulamada farklı pompa tipine göre değişmektedir. Açık su kaynağından alınacak suya ve su kaynağına göre kullanılacak su pompaları belirlenir. Her pompanın tüketeceği enerji ve tarım arazisinin yapısına göre kullanılacak güneş enerjisi sistemi projesi planlanır.

Güneş enerjisi ile tarımsal sulama sistemi kurulumunda; ihtiyaç duyulan elektrik miktarı, sulama sistemindeki kullanılan pompaların yapısı, bölgenin güneş alma oranı oldukça önemlidir.

Güneş enerjisi ile tarımsal sistemi kurulumu için sulama alanının büyüklüğü ve pompanın tüketeceği enerji miktarı hesaplanır. Bu hesaplamanın ardından kullanılması gereken panel sayısı, depolama alanının hacmi belirlenir.

Tarımsal sulama sisteminin yakın çevresine güneş panelleri, dönüştürücüler ve depolama alanlarını monte edilir. Hava karardığında sulama sisteminin çalışmaya devam etmesi için gündüz üretilen elektrik enerjisi depolanabilir.

Güneş enerjisi ile tarımsal sistemi kurulumu için Solarall üzerinden 20’den fazla firmadan teklif alabilirsiniz.

Güneş Enerjisi İle Tarımsal Sulama Sistemi Kurma Maliyetleri 2023

Tarımsal sulama sistemi için güneş enerjisinden faydalanmak maliyetlerinizi düşürebilir. Tarım arazilerinde dalgıç pompaların çalışabilmesi için kurulan güneş enerjisi sisteminin yapısı belirlenir.

Güneş enerjisi ile tarımsal sulama sistemi kurma maliyetleri 2023 yılı için kullanılan ürünlerin kalitesine, sistemin büyüklüğüne göre değişmektedir. Kullanılacak panel yapısı, dönüştürücü malzemeleri ve kablolama kalitesi kurulacak sistemin maliyetlerini belirlemektedir.

Sulama alanının büyüklüğüne, arazinin yapısına, sondajın tükettiği enerji kullanılacak sistemdeki ürünleri ve parçaları belirler. Maliyetleri öğrenmek ve tüm giderleri öğrenmek için firmalardan teklif alabilirsiniz. Giderlerinizi azaltmak ve sürdürülebilir bir enerji kaynağını kullanmak için Solarall üzerinden 20’den fazla firmadan teklif alabilirsiniz. Teklifler arasında firmaların sunduğu avantajlara göre karşılaştırma yapabilirsiniz.

Tarımsal Sulama İçin Güneş Enerjisi Teşvik Ve Hibeleri

Tarımsal alanlarda rüzgâr, güneş ve dalga enerjisinden üretilen elektrikler için teşvik ve hibeler verilmektedir. Tarımsal üretimin desteklenmesi için panel alımında, malzeme giderlerinde destek ve hibeler verilmektedir.

Tarımsal sulama için güneş enerjisi için kullanılan malzemelerden KDV alınmamaktadır. Bununla birlikte KOSGEB ve devlet kurumları tarafından dönemsel olarak farklı hibe programları düzenlenmektedir.

Geri ödemesiz, faizsiz kredi olarak sunulan fırsatları incelemek için kurumların projelerini inceleyebilirsiniz. Proje büyüklüğüne, bulunan bölgeye ve destek programlarına göre destek türleri değişiklik göstermektedir.

KOSGEB yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği destekleri, Kırsal Kalkınma Desteklenmesi Programı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı kapsamında sunulan desteklemeler bulunmaktadır.

Tarımsal sulama için güneş enerjisinden faydalanmak için GES kurulumu yapabilirsiniz. Solarall üzerinden firmalardan teklif alabilir ve karşılaştırma yapabilirsiniz.