Güneş Enerjisi Santralleri Kurulumlarınız İçin Teklif Alın!

Güneş enerjisi santrali, güneş ışınlarından alınan enerjiyi evsel ve endüstriyel kullanım için elektriğe dönüştürür. Güneş enerjisi, sınırsız, temiz ve yenilenebilir enerji kaynağıdır. Sürdürülebilir bir yaşam için rüzgâr, dalga ve güneşten elektrik sağlanmaktadır.  Elektrik ihtiyacının bulunduğu yerlerde güneş enerjisi santrali kurulabilir. Geleneksel enerji kaynaklarına alternatif olan güneş enerjisi, hava koşullarına, iklim şartlarına göre kullanılabilmektedir.

Güneş Enerjisi Santrali Nedir?

Güneş enerjisi santrali, ısı, ışık ve ultraviyole radyasyondan oluşan güneş ışınlarını ev ve endüstriyel alanların kullanılabileceği elektriğe dönüştüren bir sistemdir. Güneş enerjisi, sürdürülebilir enerji kaynakları arasında yer almaktadır. Güneş enerjisi santralinde güneş panelleri, dönüştürücüler, depolama alanları bulunur. Uzun vadeli yatırım ve sürdürülebilir enerji kaynağı olarak kurulabilen GES sistemleri, oldukça kullanışlıdır. Termik güneş enerji santrali ve güneş fotovoltaik santralleri olmak üzere GES sistemleri 2 gruba ayrılmaktadır.

Sıcak ve açık havalarda güneş ışınlarından daha fazla enerji üretilmektedir. Kapalı havalarda da çalışabilen güneş enerjisi santrallerinin, kurulumundan önce araştırılma yapılması gerekir. Bu sayede santralden alacağınız enerji, kullanım için gerekli panel sayısı, depolama miktarları belirlenebilir.

2023’te Güneş Enerjisi Santrali Kurmak

Günümüzde enerji kaynaklarının kısıtlı olması ve sürdürülebilir bir gelecek adına yenilenebilir enerji kullanımı oldukça avantajlıdır. 2023’te güneş enerjisi santrali kurmak, evlerin ve endüstriyel alanda hizmet veren firmaların enerji ihtiyacını karşılamaktadır.

Teknolojik gelişmeler sayesinde GES sistemleri, elektriğin ulaşamadığı noktalarda gerekli enerjinin ulaşmasını sağlamaktadır. Elektrik tüketen araçların çeşitliliği, panel yapısındaki gelişmeler ve artan depolama kapasitesi güneş enerjisinden maksimum verim almayı sağlamaktadır. 2023’te güneş enerjisi santrali kurarak elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

GES kurulumunda teşvik ve destelemelerden faydalanabilirsiniz. İhtiyacınız olan elektik enerjisini GES sistemi ile karşılayabilirsiniz. Devlet desteklemeleri ve teşviklerini inceledikten sonra bankaların düşük faizli kredilerinden faydalanabilir, sürdürülebilir bir gelecek için adım atabilirsiniz.

Güneş Enerjisi Santrali Kurulumu Nasıl Gerçekleşir?

Güneş enerjisi santrali, güneş panelleri, akülerden ve dönüştürücüden oluşmaktadır. Panellere yansıyan güneş ışınlarından alınan enerji, elektrik enerjisine dönüştürülür ve depolamaya aktarılır. Kurulum işlemi, kurulacak alana, hava koşullarına ve kurulacak sisteme göre değişiklik göstermektedir.

Güneş Enerjisi Santrali Kurulum Maliyetleri 2023

Güneş enerjisi santrali kurulumu için gerekli olan tüm parçalar, kurulum yapılacak alana ve gerekli enerji miktarına göre değişiklik göstermektedir. Güneş enerjisi santrali kurulum maliyetleri 2023 yılı için teklif alabilirsiniz. Kullanım alanına göre ve kurulum yapılacak alanın yapısına göre firmaların sunduğu teklifler değişiklik göstermektedir. Kullanılan parçalar dolar bazında olduğu için sistemin kurulumu için tekliflerde farklılık olabilir.

10 KW bir enerji ihtiyacı için kurulması gereken tüm sistemin maliyetini 2023 yılı için ortalama 15.000 dolar seviyesinde olabilir. Güneş paneli, inverter, konstrüksiyon, kablo konnektör pano, işçilik ve mühendislik hizmetlerindeki değişiklik bu fiyatın belirlenmesinde etkilidir.

Kurulacak bölge uzakta ve ulaşımı zorsa ulaşım maliyetleri de bu giderlerin üzerine eklenebilir. Kullanılan malzeme kalitesi, projenin ölçeği, kurulum alanı, panel sayısı bu maliyetleri ne kadar olacağını belirler. 2023 yılı için GES sistemi kurulumunda Solarail üzerinden 20’den fazla firmadan kolayca teklif alabilirsiniz.

Güneş Enerjisi Santrali Kurulumu İçin Gerekli İzinler

Ülkemizin, Avrupa ülkelerine göre daha fazla güneş alması, güneş enerjisinden daha fazla verim alınmasını sağlamaktadır. Lisanssız elektrik üretimine ilişkin yönetmelikte yer alan düzenlemeye göre lisans gereği olmadan 1MW’a kadar üretebilmektedir. Kurulan sistemden alınan tüm elektrik 10 yıl boyunca devlet tarafından alım yapılmaktadır. Gerekli izinleri alan kişiler ve yatırımcılar GES kurulumu yapabilmektedir. Güneş enerjisi santrali kurulumu için gerekli izinler şu şekildedir;

Güneş Enerjisi Santrali Teşvikleri 2023

Tükenebilir enerji kaynakların kısıtlı olması sebebiyle tüm dünyada güneş enerjisi santrali kurulumu için devlet teşvikleri verilmektedir. Yatırımcılar, bu teşviklerden faydalanmak ve enerji sektöründe faaliyet göstermek için GES sistemlerine yatırım yapmaktadır. Ülkemizde güneş enerjisi santrali teşvikleri 2023 yılı için nelerdir;

Lisans gerektirmeyen projeler için üretim kapasitesi 500 KW’tan 1MW’a yükselmiştir.

Santralde üretilen tüm enerji için devlet tarafından 10 yıl alım garantisi vardır.

GES sisteminde kullanılacak cihaz ve parçalardan KDV ve gümrük vergisi alınmaz.

KOSGEB, TTGV, TKDK, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı, GES kurulumu için destek sağlamaktadır.

Güneş Enerjisi Hibe Şartları 2023

Güneş enerjisi santrali için hibe şartlarından faydalanmak için gerekli şartları yerine getirmeniz gerekir. Bulunduğunuz bölge, projenin büyüklüğü ve yatırım miktarı gibi birçok etmen hibenin onaylanmasını etkilemektedir. Güneş enerjisi hibe şartları 2023 yılı için;

Güneş Enerjisi Santralinde Yer Seçiminin Önemi

Güneş enerjisi santralinde maliyetleri ve enerji miktarını belirleyen etmenlerden bir tanesi de yer seçimidir. Güneş enerjisi santralinde yer seçimi oldukça önemlidir.

Güneş enerjisi santrali kurulumu için Solarall üzerinde 20’den fazla firmadan teklif alabilirsiniz. Firmalardan aldığınız teklifleri karşılaştırabilirken hibe ve desteklemelerden faydalanarak iyi bir yatırım fırsatı yakalayabilirsiniz.